La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia fomenta el relleu generacional en el sector de la forneria amb xerrades de joves professionals a estudiants de formació professional de la branca de cuina, pastisseria i forneria. L’objectiu és que coneguin casos d’èxit i noves maneres de fer feina del sector que poden engrescar futures generacions a dedicar-se a aquest ofici.
Aquest matí, l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa ha acollit la primera de les jornades organitzades per l’Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears (ADR Balears), ens dependent de la Conselleria. Al voltant d’una cinquantena de persones han assistit a la xerrada de David Solana, propietari d’Obrador Abantos de Madrid. Els assistents són estudiants de l’Escola d’Hoteleria i de l’IES Sa Serra, a més de forners de l’illa que s’han acostat per escoltar la història de David Solana, reconegut amb diferents premis com l’Estrella de la Ruta del Bon Pa als cent millors forns d’Espanya o el guardó que atorga el Club Matador al millor pa de Madrid.
Aquesta primera experiència a Eivissa ha comptat amb la presència de la gerent de l’ADR Balears, Silvia Delgado, el president de l’Associació de Forners i Pastissers de PIMEEF, Jordi Riera, i la directora de l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, Pepa Costa.
L’ADR Balears va posar en marxa ara fa dos anys aquesta activitat per donar solucions a un dels majors reptes del sector com és la falta de relleu. En aquest temps, més de set-cents estudiants de deu centres han participat a xerrades, tallers o degustacions de productes i diferents pans tradicionals.
L’ADR Balears gestiona, juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers, la marca Pa d’Aquí, Forn i Tradició, a la qual hi estan adherits 286 establiments amb obrador que ofereixen almenys dues tipologies de pa tradicional i elaboren el 70 % dels productes que tenen a la venda. Un dels principals objectius és que els consumidors identifiquin aquest segell amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat. A Eivissa, hi ha 21 forns de Pa d’Aquí, i 3 a Formentera.